Pintz és Társai – Munkatársaink

Pintz György

PINTZ György

Ügyvezető
Európai szabadalmi és védjegy ügyvivő
MSZTE elnök

Szabadalmi ügyvivő 1983 óta. Okl. gépészmérnök, okl. gazdasági mérnök, okl. Európa-mérnök (Feani, Brussels). Az ELTE Jogi Karán 1986-ban szerzett iparjogvédelmi szakjogászi diplomát. 2003 óta európai szabadalmi ügyvivő, továbbá európai védjegy és design (mintaoltalmi) ügyvivő. 2011-től osztrák szabadalmi ügyvivő is. EU műszaki-jogi szakértő; domain döntnök. A 2006-2010 között működött Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Tanács két ügyvivő tagjának egyike. A Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület (MSZTE) elnöke, az Internet Szolgáltatók Jogi Tanácsadó Testületének elnökhelyettese, a Nemzetközi és az Európai Szabadalmi Ügyvivők Szervezetének, a Nemzetközi Védjegy Szövetségnek, valamint több magyar és nemzetközi szervezetnek is tagja. Az első magyar szakember, akit az Európai Szabadalmi Hivatal Állandó Tanácsadó Testületébe felkértek. Számos magyar és külföldi találmány, publikáció, továbbá a “Találd fel magad – avagy a siker szabadalma” és a “Védjeggyel a csúcsra!” (2011) c. könyvek szerzője, a “Szellemi alkotások joga” (PPKE egyetemi tankönyv) társszerzője.

Szarka Ernő

Dr. SZARKA Ernő

Szabadalmi ügyvivő
A Magyar Szabadalmi Hivatal korábbi elnöke

Szakértő. Okl. vegyészmérnök, okl. gyógyszer- és élelmiszeripari szakmérnök. 1993-1997 között az MSZH elnöke, helyettes államtitkár, a Szellemi Tulajdon Világszervezet (WIPO) és a Növényfajta Védelmi Nemzetközi Szervezet (UPOV) biotechnológiai szakértője. Az Iparjogvédelmi Kézikönyv (1994) főszerkesztője, a BIOPATENT Centrum vezetője.

Pintzné Paczolay Kinga

PINTZNÉ PACZOLAY Kinga

Európai szabadalmi ügyvivő
Európai védjegy és design ügyvivő

Vegyészmérnök, okl. biológusmérnök, 1989 óta szabadalmi ügyvivő. Az ELTE Jogi Karán 1989-ben szerzett iparjogvédelmi szakjogászi diplomát.

 

Pintz Zsófia

PINTZ Zsófia

A szabadalmi osztály vezetője
Szabadalmi ügyvivőjelölt

Zsófi mesterfokú mérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte, majd a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál és az Európai Szabadalmi Hivatalnál végzett további tanulmányokat. Jogi tapasztalatokat szerzett Washingtonban, Münchenben és Budapesten. A Pintz és Társai Kft. szabadalmi osztályának vezetőjeként évente több mint száz induló vállalkozásnak segít, tart személyes konzultációt. 2016 nyarán indította el innovációvédelmi előadásait, melyek hamar nagy népszerűségre tettek szert.

Lazányi Nóra

LAZÁNYI Nóra

Szabadalmi ügyvivőjelölt

Nóra a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett fizikusként. 2016 óta dolgozik a Pintz és Társai Kft-nél, mely idő alatt a legtapasztaltabb szabadalmi ügyvivőktől tanulta a szakma fortélyait. Emellett hallgatója az SZTNH felsőfokú iparjogvédelmi tanfolyamának is. Nevéhez számos szabadalomkutatás és szabadalmi leírás készítése köthető.

Bede Máté

dr. BEDE Máté

A védjegyosztály vezetője
Jogtanácsos

Nemzetközi védjegy-, design és szerzői jogi tanácsadó. Diplomáját a PPKE Jogi Karán szerezte 2005-ben. Különböző ügyvédi irodákban általános jogi gyakorlatot is szerzett. 2007 óta foglalkozik védjegyekkel, szabadalmakkal és szerzői jogi ügyekkel. Szerteágazó tapasztalattal bír a magyar és a külföldi jogot érintő kérdésekben, jól ismeri a magyar és az európai bírósági gyakorlatot az iroda profiljába tartozó jogi területekkel összefüggésben. Szenior jogászként feladata az iroda működésének szakmai jogi irányítása, segíti a szabadalmi ügyvivők munkáját jogvitás ügyekben.

Kovács Márk

dr. KOVÁCS Márk

Az európai védjegy részleg vezetője
Jogi előadó

Márk a Pintz és Társai Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda európai védjegycsoportjának vezetője. Elsődleges szakterülete a védjegy- és szerzői jog, emellett személyes konzultáció keretében márkavédelmi stratégia kiépítésében is ad tanácsot, illetve az Iroda jogvitás ügyeiben is aktív szerepet vállal. Diplomáját a PPKE jogi karán szerezte, egyetemi évei alatt több jogterületen is hasznos ismereteket szerzett gyakornoki munkáin keresztül, mely által komplex jogkérdések megoldásában is otthonosan mozog. Az innovációvédelmi előadásokon jogi szakértőként rendszeresen segíti a közönséget a szellemi tulajdon útvesztőiben történő eligazodásban.

Szaniszlai Péter

dr. SZANISZLAI Péter

Jogi előadó

Péter a Pintz és Társai Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda védjegy- és innovációvédelmi szakjogásza. Az Irodánál nap mint nap ad tanácsot márkavédelmi és védjegyjogi stratégiával kapcsolatban, és segíti vállalkozások nemzetközi márkavédelmét. Az Iroda online szolgáltatásainak fejlesztésében aktívan részt vesz, e munkája során a szoftverek és online szolgáltatások jogvédelmével foglalkozik.

 

Nagy Dániel

dr. NAGY Dániel

Jogi előadó

Dániel az ELTE Jogi Karán végzett, majd különböző állami hivataloknál és ügyvédi irodákban dolgozott, mielőtt a Pintz és Társai csapatához csatlakozott 2017-ben. Napi munkája során a szellemi tulajdonvédelem széles palettáján mozog, kihasználva diverz jogi tudását és tapasztalatait.

 

Szalai Ádám

SZALAI Ádám

Marketing, HR, fejlesztési osztály vezetője
Közgazdász

Ádám a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen diplomázott közgazdászként. Nagy kihívásnak tekinti, hogy gazdasági-jogi-mérnöki határterületen dolgozhat. Naprakész tapasztalatokat szerzett innovatív termékek és szolgáltatások piaci bevezetésében, tárgyalás- és előadástechnikában; dolgozott az USA-ban is és részt vett Orlandóban a Nemzetközi Védjegyszövetség kongresszusán. Munkája során a védjegyek, domainek, névválasztás, online marketing és SEO szakértőjévé képezte magát. Így nem csak egy brand kialakításában, hanem értékének növelésében is tud segíteni.

Kiss Júlia

SOMOGYI-KISS Júlia

Szabadalmi titkár

Júlia az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte diplomáját anglisztika és skandinavisztika szakon. Miután a Pintz és Társai Kft-nél kezdett dolgozni 2015-ben, gyors tanulási készségét és széleskörű nyelvtudását felhasználva hamar szerteágazó szakmai tapasztalatokra tett szert, amelyeket kiváló problémamegoldó és kommunikációs készségeivel együtt az ügyfelek ügyeinek minél hatékonyabb intézésében kamatoztat.

gototop home