Pintz és Társai – Munkatársaink

pintz-gyorgy-2018

PINTZ György

Ügyvezető
Európai szabadalmi és védjegy ügyvivő
MSZTE elnök

Szabadalmi ügyvivő 1983 óta. Okl. gépészmérnök, okl. gazdasági mérnök, okl. Európa-mérnök (Feani, Brussels). Az ELTE Jogi Karán 1986-ban szerzett iparjogvédelmi szakjogászi diplomát. 2003 óta európai szabadalmi ügyvivő, továbbá európai védjegy és design (mintaoltalmi) ügyvivő. 2011-től osztrák szabadalmi ügyvivő is. EU műszaki-jogi szakértő; domain döntnök. A 2006-2010 között működött Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Tanács két ügyvivő tagjának egyike. A Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület (MSZTE) elnöke, az Internet Szolgáltatók Jogi Tanácsadó Testületének elnökhelyettese, a Nemzetközi és az Európai Szabadalmi Ügyvivők Szervezetének, a Nemzetközi Védjegy Szövetségnek, valamint több magyar és nemzetközi szervezetnek is tagja. Az első magyar szakember, akit az Európai Szabadalmi Hivatal Állandó Tanácsadó Testületébe felkértek. Számos magyar és külföldi találmány, publikáció, továbbá a “Találd fel magad – avagy a siker szabadalma” és a “Védjeggyel a csúcsra!” (2011) c. könyvek szerzője, a “Szellemi alkotások joga” (PPKE egyetemi tankönyv) társszerzője.

szarka-erno-2018

Dr. SZARKA Ernő

Szabadalmi ügyvivő
A Magyar Szabadalmi Hivatal korábbi elnöke

Szakértő. Okl. vegyészmérnök, okl. gyógyszer- és élelmiszeripari szakmérnök. 1993-1997 között az MSZH elnöke, helyettes államtitkár, a Szellemi Tulajdon Világszervezet (WIPO) és a Növényfajta Védelmi Nemzetközi Szervezet (UPOV) biotechnológiai szakértője. Az Iparjogvédelmi Kézikönyv (1994) főszerkesztője, a BIOPATENT Centrum vezetője.

Pintzné Paczolay Kinga

PINTZNÉ PACZOLAY Kinga

Európai szabadalmi ügyvivő
Európai védjegy és design ügyvivő

Vegyészmérnök, okl. biológusmérnök, 1989 óta szabadalmi ügyvivő. Az ELTE Jogi Karán 1989-ben szerzett iparjogvédelmi szakjogászi diplomát.

 

 

 

 

pintz-zsofia-2018

PINTZ Zsófia

Szabadalmi ügyvivő

Zsófi mesterfokú mérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte, majd a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál és az Európai Szabadalmi Hivatalnál végzett további tanulmányokat. Jogi tapasztalatokat szerzett Washingtonban, Münchenben és Budapesten. A Pintz és Társai Kft. szabadalmi osztályának vezetőjeként évente több mint száz induló vállalkozásnak segít, tart személyes konzultációt. 2016 nyarán indította el innovációvédelmi előadásait, melyek hamar nagy népszerűségre tettek szert.

bede-mate-2018

dr. BEDE Máté

A védjegyosztály vezetője
Jogtanácsos

Nemzetközi védjegy-, design és szerzői jogi tanácsadó. Diplomáját a PPKE Jogi Karán szerezte 2005-ben. Különböző ügyvédi irodákban általános jogi gyakorlatot is szerzett. 2007 óta foglalkozik védjegyekkel, szabadalmakkal és szerzői jogi ügyekkel. Szerteágazó tapasztalattal bír a magyar és a külföldi jogot érintő kérdésekben, jól ismeri a magyar és az európai bírósági gyakorlatot az iroda profiljába tartozó jogi területekkel összefüggésben. Szenior jogászként feladata az iroda működésének szakmai jogi irányítása, segíti a szabadalmi ügyvivők munkáját jogvitás ügyekben.

tundik-sandor-2018

dr. TÜNDIK Sándor

Jogi előadó

Sándor az ELTE Jogi Karán végzett, ahol dolgozataiban a védjegyjog Európai Uniós szabályozásával, valamint az összetéveszthetőség vizsgálatával foglalkozott EU-s bejelentési eljárások esetén. Amellett, hogy otthon van a formavédelem és a szerzői jog kérdéseiben is, számos jogi, vezetői és egyéb munkatapasztalatot szerzett különböző cégeknél, mielőtt a Védjegyosztály európai védjegy csapatának vezetője lett a Pintz és Társainál.

nagy-daniel-2018

dr. NAGY Dániel

Jogi előadó

Dániel az ELTE Jogi Karán végzett, majd különböző állami hivataloknál és ügyvédi irodákban dolgozott, mielőtt a Pintz és Társai csapatához csatlakozott 2017-ben. Napi munkája során a szellemi tulajdonvédelem széles palettáján mozog, kihasználva diverz jogi tudását és tapasztalatait.

 

gototop home