Oldalt is görgethető okostelefon – újdonság a Facebooktól

Ismét felröppent a hír, miszerint a Facebook informatikai cégekkel társulna, hogy végre előrukkolhasson egy saját okostelefonnal. 2010 óta rebesgetik a médiában, hogy már csak hardverfejlesztőkre van szükség a projekt kivitelezéséhez.

3D-Facebook-Logo-Wallpaper-Background-1024x576

Egy Facebook által fejlesztett, lehetséges operációs rendszer potenciális partnereként már nemcsak az Apple került szóba, hanem a koreai Samsung is. A közkedvelt közösségi oldal állítólag 2011-től a tajvani HTC-vel együttműködve a „Buffy” fedőnevet viselő beruházáson dolgozik jelenleg is. Mindennek még mindig nincs látható eredménye.

Valóban érdemes lenne a szociális network éllovasának belépni az okostelefonok részpiacára?

Megannyi ismert vállalat (például HP) nem tudta az Apple-lel felvenni a versenyt. Az Apple ugyanis felhasználók millióit éri el és bírja lojalitásukat. Mivel az amerikai vállalat és annak konkurensei igen nagy szeletet hasítanak ki az okostelefonok piacából, a Facebook valószínűleg a felhasználók kevesebb mint 1-2 %-át szólíthatná meg. Nem szólva arról, hogy az okostelefonok egyik sajátossága márkától függetlenül, hogy bárki állandóan összeköttetésben lehet a facebookos fiókjával (egy applikáció segítségével). Ha a Facebook gyártana egy saját típust, ez a lehetőség előreláthatólag megszűnne. Ezzel nemcsak a felhasználók veszítenének, hanem a Facebook is.

Owner

Mark E. Zuckerberg amerikai feltaláló, programozó és a Facebook közösségi oldal társalapítója az okostelefonról szóló állításokat határozottan cáfolja. Minden ész érv a projekt ellen szól, mégis tavaly tavasszal közzétettek három olyan szabadalmat, amely a Facebook tulajdonában van. A feltalálói között pedig Matthew Papakipos, a cég egyik vezető mérnöke szerepel. Újdonság, hogy a szabadalomban szereplő prototípusok érintőképernyői mellett egy oldalt lévő vezérlő is segíti a kényelmesebb használatot.

tel1

tel2

tel3

A cikkben említett szabadalmak online elérhetősége:
http://www.google.com/patents/US20130093687
http://www.google.com/patents/US20130100034
https://www.google.com/patents/US20130063362

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.