Pintz és Társai – Magunkról

Pintz és Társai Szabadalmi Védjegy és Jogi Iroda Kft. szabadalmi ügyvivői több mint 30 éve foglalkoznak gazdasági társaságok, feltalálók találmányaival, védjegyeivel, azok levédésével és különféle iparjogvédelmi ügyeivel. “Pintz & Partners LLC” néven Svédországtól Indonéziáig, az USA-tól Oroszországig képviselünk külföldi ügyfeleket, hogy magyar szabadalmi vagy védjegyoltalmat nyerjenek. Bár megbízóink adatait bizalmasan kezeljük, mégis megemlítünk referenciaként néhány olyan céget, akik bíznak bennünk: Aldi, AUDI AG, BASF Pharma, BenQ, Columbia Egyetem (New York), Daimler AG, Dolby Lab, Grundig, Hankook, Harvard Egyetem, Hewlett-Packard, Kapsch, KIA, Kodak, Lamborghini, LG Chem, Microsoft, Mitsubishi Heavy, Panasonic, Ray-Ban, Roche Hungary, Samsung, Seiko-Epson, Skoda, SONY, Stabilo, Teva, Total, Volkswagen AG, ZTE Legszívesebben mégis a magyar feltalálók ügyeit intézzük, mert kevés olyan nemzet van, amely ennyire találékony és kreatív lenne. Ügyvezetőnk az első magyar szakember, akit az Európai Szabadalmi Hivatal felkért Állandó Tanácsadó Testületébe. E megtisztelő feladatot azonban csak rövid időre vállalta, hogy a magyarok ügyeivel, különösen a “Szegények szabadalma” projekttel foglalkozhasson.

Magunk részéről nem a mennyiségi, hanem a minőségi munkára törekszünk, ezért – ügyfeleink érdekében – csak olyan ügyeket vállalunk el, amelynél látunk esélyt az oltalom megszerzésére. Ez idáig az általunk készített és vissza nem vont szabadalmi bejelentések mintegy 95 %-ára szereztünk iparjogvédelmi oltalmat. Magyar ügyfeleinket külföldön is eredményesen képviseljük. Különösen igaz ez az Európai Unióra, ahol 2004 óta közvetlenül is eljárhatunk. Az egyes országokat tekintve mintegy 145 országban tudunk – számunkra kedvezményeket nyújtó külföldi partnereink útján – eljárni. A szellemi alkotások védelme terén teljes körű szabadalmi ügyvivő szolgáltatást nyújtunk.

A szabadalmi ügyvivők munkájukat – az ügyvédekhez hasonlóan – a Ptk. 6:272-6:280 § szerinti megbízási jogviszonyban végzik. Munkájukat továbbá a 1995. évi XXXIII. törvény szabályozza. Az ügyfél érdekeinek megfelelően tevékenykednek az eredmény (iparjogvédelmi oltalom) elérése érdekében, magát az oltalmat azonban a hatóság, hazánkban a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala adja.

Szabadalmi ügyvivőknek csupán egyik feladata az oltalom megszerzésének elősegítése. A törvényi feltételek megléte esetén ugyanis a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala köteles megadni az oltalmat. Hiába van azonban szabadalmunk, ha azt a potenciális licencvevő vagy a konkurencia meg tudja kerülni. Ennek megakadályozására profi szabadalmi ügyvivőt érdemes megbíznunk, mert ehhez igen nagy hozzáértés és tapasztalat szükséges. Szabadalmunk csak akkor ér valamit, ha szabadalmi főigénypontunk úgy van megfogalmazva, hogy annak megkerülése csak nagy áldozatok árán lehetséges.

Szabadalmi ügyvivő képviseli az ügyfelet védjegy, formavédelmi növényfajta-oltalmi ügyekben is, legyen az akár bejelentés, akár bitorlás-jogsértés, akár más oltalmának a megtámadása.

Irodánk tagja a Nemzetközi Védjegy Szövetségnek, tagjain keresztül pedig számos nemzetközi, európai és magyar szabadalmi és védjegy szervezetnek.

gototop home